Η «Βραδιά του Ερευνητή» αφορά εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στοχεύουν στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Την περσινή χρονιά διοργανώθηκαν εκδηλώσεις “Βραδιά του Ερευνητή” σε 400 ευρωπαϊκές πόλεις με τη συμμετοχή 1.600.000 πολιτών. Η Ελλάδα ήταν συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων “Βραδιά του Ερευνητή” από την έναρξη του θεσμού το 2005. Ενώ κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, η “Βραδιά του Ερευνητή” υποδέχεται το κοινό στους χώρους της, φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ψηφιακά με πλούσιο και ενδιαφέρον ψηφιακό υλικό που δημοσιεύτηκε σταδιακά στα κοινωνικά δίκτυα της Βραδιάς και κορυφώθηκε με ένα live virtual event στις 27 Νοεμβρίου 2020.
Οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έλαβαν απαντήσεις στα πιο καυτά επιστημονικά ερωτήματα, συνομίλησαν ζωντανά με ερευνητές και διασκέδασαν με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα.

Η shareyouresearch δημιούργησε φέτος το βίντεο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου για τη «Βραδιά του Ερευνητή 2020» ©George Cranias

Previous Post Next Post